Početna » МАРИНА ИЗ ПАЛАНКЕ ОТКРИВА КАКАВ ЈЕ ЖИВОТ У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ

МАРИНА ИЗ ПАЛАНКЕ ОТКРИВА КАКАВ ЈЕ ЖИВОТ У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ

Марина Чупић из Смедеревске Паланке открила какав је живот у Саудијској Арабији и због чега није размишљала о повратку у своју земљу.

од Паланка данас
0 Коментар

Није тајна да су арапске земље најбогатије, те да многи жарко желе да их посете и осете чари луксузног живота. Живот у Саудијској Арабији осетила је и Марина, девојка из малог места Kусадак код Смедеревске Паланке.

Марина је отишла у Саудијску Арабију захваљујући послу, а своје искуство са њиховом културом и начином живота открила је у интервјуу за портал Данас.

Одлазак у Арабију омогућила јој је професија којојм је опдувек желела да се бави, те је због тога уписала Ваздухопловну академију, након чега је аплицирала за посао стјуардесе.

Марина је дуго истраживала културу Саудијске Арабије, као и све везано за ову земљу. Убрзо је схватила да жели да иде тамо, те је са 23 године кренула на пут.

„Некада није лако, али треба радити на себи и бити упоран. Никада пре не бих помислила да бих постала стјуардеса Саудиа-е Аирлине, у земљи која је потпуно другачија од наше. Тако истражујући саму земљу, религију и културу њиховог народа, одлучила сам да одем са 23 године у Саудијску Арабију“, објаснила је она.

Након што се запутила пут далеке и богате земље, Марина је била веома одлучна, не размишљаљући о повратку у своју земљу.

„Kада сам одлазила нисам размишљала о враћању, некако ми је било предалеко то да одлучим јер никад не знамо шта нас очекује сутра. Тако да и данас, након годину и по дана не могу рећи тачно колико још планирам да останем, али разлог због којег бих се можда вратила јесу људи које волим и покретање сопственог бизниса коме бих могла да се посветим са сигурношћу“, признала је Марина.

Уврежено је мишљење да су Арапи веома ригорозни, те да боравак тамо и није баш безбедан. Међутим, Марина је открила да су веома дружљубиви, као и да се њихов живот доста разликује од нашег.

„Што се живота у Саудијској Арабији тиче, потпуно је другачије од начина живота у Србији. То је јако смирен, религиозан и доброћудан свет. Иако сам сама отишла тамо, увек сам се осећала сигурно и безбедно без осећаја неприпадности. Арапи се понашају према свима једнако, као да смо сви браћа и сестре из целог света, а то је један диван осећај. Многи људи не би поверовали у то али треба отићи, видети и уверити се и сам, а затим говорити о било чему“, открила је она и додала:

„Приватно су друштвени и воле да упознају друге људе, различитих националности. Представиће вам своју земљу и религију и помоћи ће вам у вези свега када је то потребно“.

Могућност напредовања, високи приходи, као и добри услови утицали су на то да Марина пожели да свој живот настави управо тамо.

„У Саудијској Арабији сам, у односу на Србију, добила сталан посао са редовним примањима уз могућност напредовања. Свакако се добија и смештај јер то следује уз авиокомпанију, па једине трошкове које имамо је храна. Све остало је обезбеђено“, наглашава она.

Kроз многобројна путовања, сретала је разне људе широм света, а који су били у прилици да посете нашу земљу. Они су одушевљени начином живота у Србији, као и нашом културом.

„Kада говоримо о људима широм света, које сам упознала на овим путовањима, они који су некада били и живели у Србији – одушевљени су нашим начином живота, људима и гостопримством и радо би се вратили на све то поново. Али постоје и они који нису чули много о нашој земљи, па им свака информација звучи занимљиво“, испричала је Марина

Марини је тамо живот занимљивији, али истиче да не треба заборавити своје порекло и да је лепо знати да нас неко кући воли и чека.

„Kада упоредим живот који сам имала у Србији и овај сада, дефинитивно је овде много занимљивије уз посао који волим и финансијску стабилност коју осећам. Само треба знати одакле потичемо, ко нас воли и чека када се вратимо и бити свестан своје унутрашње вредности. То је нешто сто је увек ту и што ипак нема цену“, објаснила је она.

Такође, истиче да је вера у себе најбитнија, као и да је сва снага у нама.

„Без обзира на све, треба направити тај баланс и уживати у свему што нам живот пружа са што мање стреса, више радости и вере у себе, а са фокусом на нас саме и свет ће се променити на боље. Сва снага је у нама, без обзира на околности“, закључила је она за портал Данас.

Фото: приватна архива

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept