Početna » МАРТ, МЕСЕЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – ЈЕЗИЧКИ ЛАВИРИНТ

МАРТ, МЕСЕЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – ЈЕЗИЧКИ ЛАВИРИНТ

од Паланка данас
0 Коментар
Os Vuk
Језички лавиринт, квиз у познавању српског језика, представљао је последњу активност паланачких основаца у оквиру манифестације Март – месец српског језика.

Основу квиза чинила су питања везана за језик и стил српских песника (Ђуре Јакшића, Јована Јовановића Змаја, Бранка Радичевића, Десанке Максимовић и Владислава Петковића Диса). У квизу су учествовали ученици основних школа “Вук Караџић”, “Херој Иван Мукер”, “Херој Радмила Шишковић”, “Олга Милошевић” и “Никола Тесла”. Свака школа представљала је једног песника и припремила је питања за представнике других школа.

Организатори квиза биле су Јована Аврамовић Маринковић и Нада Вулићевић, а помоћ су пружиле и следеће наставнице: Сања Јовановић, Зорка Радовић, Марија Јагличић, Весна Русалић, Љиљана Петровић и Марина Михајловић.

У квизу је непосредно учествовало 25 ученика, а у организацији још десеторо ученика. Квиз је одржан на отвореном, у школском дворишту ОШ “Вук Караџић” и био је пропраћен од стране ученика школе домаћина и гостујућих школа.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept