Početna » МЕЂУНАРОДНА АКЦИЈА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У САОБРАЋАЈУ ОД 16. ДО 22. СЕПТЕМБРА

МЕЂУНАРОДНА АКЦИЈА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У САОБРАЋАЈУ ОД 16. ДО 22. СЕПТЕМБРА

од Паланка данас
0 Коментар

Припадници  Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, на територији Републике Србије, у периоду од 16. до 22. септембра, спровешће међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају.

Акција се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе) и биће усмерена на откривање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона и некоришћења сигурносног појаса.

Поред тога, посебна пажња биће усмерена на откривањe прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.

Упоредо са овом акцијом биће спроведен и превентивни пројекат РОУДПОЛ ДАНИ БЕЗБЕДНОСТИ чији је циљ да барем једног дана ниједно лице не погине у саобраћајним незгодама широм Европе. У ту сврху постављена је интернет презентација https://www.roadpolsafetydays.eu/ путем које се грађани могу упознати са циљевима пројекта, као и да потпишу симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

Министарство унутрашњих послова напомиње да је у последњих недељу дана у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинуло 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности и безбедности осталих учесника у саобраћају.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept