Početna » МИЛОРАД КУЗМАНОВИЋ-МИЛЕ (1959-2024)

МИЛОРАД КУЗМАНОВИЋ-МИЛЕ (1959-2024)

од Паланка данас
0 Коментар

Још једно велико име спорта и каратеа у Смедеревској Паланци и јавног и друштвеног живота нас је напустило….

После тешке болести у 66. години преминуо је Милорад Кузмановић-Миле, истакнути спортиста, спортски радник, мајстор каратеа, који је савесно и одговорно обављао и значајне функције и послове у правосуђу.Његово матично место је Глибовац, рођен је у Паланци, завршио је основну школу Станоје Главаш, Гимназију у Паланци, а Правни факултет у Београду. Затим и правосудни испит.

Његова велика љубав и велики део живота био је карате. Овим спортом је почео да се бави у гимназијским данима, у КК Младости из Смедеревске Паланке, код тренера Др Душана Милашиновића и Светислава Стојадиновића- Жуће.

Као мајстор каратеа био је изузетно успешан,. У борбама је освојио 11 медаља на великим такмичењима. Био је полуфиналиста на Првенствима Југославије.

Такмичарску каријеру је завршио у 28.години, али се посветио тренерском позиву и функцијама у карате клубу. Као ентузијста стручњак, педагог и спортски функционер, заслужан је за бројне успехе, пехаре, медаље и функционисање клуба.

Обављао је и бројне функције у Карате савезу Југославије и Србије, а познат је био и као врсни карате судија.

Добитник је и многих признања као спортиста и спортски радник.

Милетов животни позив било је правосуђе. Рано је, као веома талентован правник, изабран за јавног тужиоца. Марљиво и поштено је обављао бројне одговорне функције у тужилаштво на територији Смедеревске Паланке и Подунавског округа.

Недавно је отишао у пензију, али га је болест савладала, иако је био јак и чврст, спортиста и борац.

Много је волео и помагао свој Глибовац, као утицајан, одговоран и правичан човек је заслужан за развитак овог села и целе паланачке општине.

Искрен, правдољубив, педантан, вредан и посвећен. Породица му је била на првом месту. И син Јордан је у спортским, фудбалским водама.

Са Милетом је било милина и задовољство сарађивати и дружити се. Много је волео све што је радио, давао је целог себе и био предусретљив.

Оставио је неизбрисив траг у каратеу, Глибовцу, правосуђу… Недостајаће, али треба ићи његовим путем.

Миле Кузмановић биће сахрањен на гробљу у Глибовцу, у суботу, 30. марта. Претходно ће његово тело бити изложено у капели на Старом гробљу у Смедеревској Паланци од 9 до 12 часова.

Бојан Живковић (СПОРТ 026)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept