Početna » МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ НАЈАВИЛА ВАЖНУ ПРОМЕНУ У ЗДРАВСТВУ ОД 20. ДЕЦЕМБРА

МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ НАЈАВИЛА ВАЖНУ ПРОМЕНУ У ЗДРАВСТВУ ОД 20. ДЕЦЕМБРА

од Паланка данас
0 Коментар

Грујичић је за РТС рекла да ће лекари целог месеца моћи да заказују прегледе у болницама, те да ће то заживети од 20. децембра.

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је данас ће од друге половине децембра бити укинуто заказивање термина код лекара од 1. до 5. у месецу преко Интегрисаног здравственог информационог система и да ће пацијенти имати могућност да прегледе закажу током целог месеца.

Грујичић је за РТС рекла да ће лекари целог месеца моћи да заказују прегледе у болницама, те да ће то заживети од 20. децембра.

– Ми који радимо у клиникама, свако од нас једном недељно има неки свој амбулантни термин и ми нисмо ни били свесни да је то заиста од 1. до 5. Наравно да све време треба да буду отворени термини – наводи Грујучић.

Указује да сви лекари специјалисти раде по истим протоколима и принципима, те да нема никаквог разлога да пацијенти траже старијег или млађег лекара.

– Али ако хоће неког одређеног, онда ће можда сачекати недељу или две, али је важно да доктори у домовима здравља не морају да гледају првих пет дана у екране већ да заказују кад год му дође пацијент и то ће бити у стању било када у месецу радним данима. Оно што је хитно иде у Ургентни центар – наводи Грујичић.

Наводи да увек мора да има отворених термина, те да они не могу да се попуне, у супротном ће бити одговорни директори установа.

– Значи, стално мора да буде зелено, нека буде 25 прегледа, што да не, колико пута сам остала до седам сати увече да прегледам пацијенте нека се плати то људима, ја немам ништа против, како год, али не може да се деси да ја прегледам пет у државној служби а онда 25 у приватној – казала је Грујичић.

Наводи да сви они који имају проблем са заказивањем могу да јој се обрате на мејл даница.грујициц@здравље.гов.рс. и додаје да ће се пацијентима најпре заказати прегледи, а затим утврдити због чега морају да се обраћају ресорном Министарству како би заказали термин.

Указала је да је дигитализација веома важна за здравствени систем и да је битно довести оптички кабл до амбуланти у сваком селу.

Извор: РТС

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept