Početna » МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Почињу пријаве за пријемни испит за специјализована одељења гимназија

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Почињу пријаве за пријемни испит за специјализована одељења гимназија

Пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе почиње у понедељак, 15. априла и трајаће до 22. априла 2024. године, до 16 часова.

од Паланка данас
0 Коментар

Електронска пријава кандидата врши се на порталу Моја средња школа – мојасредњаскола.гов.рс, односно путем налога на овом порталу којем приступа родитељ или други законски заступник шифром за есДневник или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, саопштило је Министарство просвете.


Уколико ученици не искористе могућност пријаве електронским путем, могу се за полагање пријемног испита пријавити 19. или 22. априла, од 09.00 до 16.00 часова у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит. Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама од 10. до 19. маја, а ученици своје резултате моћи ће да виде на порталу Моја средња школа – www.мојасредњаскола.гов.рс, додаје се у саопштењу.

Прелиминарним планом уписа за школску 2024/2025. годину предвиђено је нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима гимназија за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке.

За упис у специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе је потребно да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика, додаје се у саопштењу Министарства просвете.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept