среда, мај 29, 2024
Početna » МИНИСТАРСТВО РЕШАВА АКТУЕЛНЕ НЕПОЗНАНИЦЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА Одводњавање се не наплаћује, а половином године држава ће дати ОВОЛИКО НОВЦА ПО ХЕКТАРУ ЗА СЕМЕ

МИНИСТАРСТВО РЕШАВА АКТУЕЛНЕ НЕПОЗНАНИЦЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА Одводњавање се не наплаћује, а половином године држава ће дати ОВОЛИКО НОВЦА ПО ХЕКТАРУ ЗА СЕМЕ

Јавни позив за основне подстицаје за биљну производњу био је отворен до 1.априла и укупно је поднето 316.000 захтева, од чега је одобрено 270.000 уредно поднетих захтева, наводи се у одговору Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде представницима удружења пољопривредника из Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

У преписци између министарства и пољопривредних удружења достављеног медијима, наводи се, између осталог, да ће до краја ове недеље бити решени сви преостали захтеви за подстицаје који буду испуњавали прописане услове.  „Како би убрзали поступак исплате, неопходно је да корисници отворе своје е-Сандуче и прихвате решење о одобравању подстицаја. Након тога, на платформи е-Подстицаји имају могућност да одустану од изјављивања жалбе на решење и на тај начин убрзају исплату подстицаја”, наводи се у одговору Министарства.На питање зашто газдинства чекају решења о подстицајима, иако су им све парцеле прошле верификацију, из Министарства објашњавају да је велики број пољопривредника ушао у процедуру уређења својих парцела и подношење захтева пред сам крај рока, услед чега је продужен и рок за решавање истих.

Министарство је пољопривредним удружењима одговорило да би половином године, као што су се две стране и договориле, бити донета уредба за исплату 17.000 динара по хектару за куповину декларисаног семена.  Законом о накнадама за коришћење јавних добара пољопривредницима од 1. јануара ова врста накнаде је укинута, али појединци пријављују да им и даље стижу задужења, па из Министарства поручују да се у том случају обрате јавним водопривредним предузећима „Војводинаводе” и „Србијаводе”.

„Уколико вам стижу решења за 2024. годину, потребно је да се обратите јавним водопривредним предузећима Војводинаводе и Србијаводе,с обзиром на то да у складу са наведеним законом не постоји обавеза плаћања накнаде за одводњавање за ову годину, те евентуално може бити реч о дуговањима из ранијег периода”, наводи се у одговору Министарства.

ДневникPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept