Početna » Многи пензионери због врућина не могу да подигну пензије: Из ПИО фонда саоштили спасоносну вест

Многи пензионери због врућина не могу да подигну пензије: Из ПИО фонда саоштили спасоносну вест

Корисник пензије или неке друге новчане накнаде може да овласти пуномоћника да у његово име прима пензију

Неретко се дешава да због болести пензионер не може више самостално да подиже своју пензију или да приликом тога има великих проблема, без обзира да ли је у питању трајно стање или пак привремено.Сада су, рецимо, актуелне велике врућине које ће многима онемогућити барем на неко време да дођу до свог новца.

У оваквим случајевима пензионер може дати овлашћења другој особи ради подизања пензионих прихода.

Корисник пензије или неке друге новчане накнаде може да овласти пуномоћника да у његово име прима пензију, или неку другу новчану накнаду.

Пуномоћје дато од стране корисника мора бити оверено и важи до његовог опозива или до краја живота пензионера, ако се опозив не догоди.

Из ПИО Фонда прецизирају да, уколико корисник хоће да друга особа у његово име прима пензију и (или) новчану накнаду, неопходно је да Фонду ПИО достави пуномоћје оверено искључиво код јавног бележника, односно нотара, као и доказ о пребивалишту пуномоћника.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept