Početna » МУП ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: У овом делу Србије очекују се ОПАСНЕ НЕПОГОДЕ, велики ризик од ПОПЛАВА И ГРОМОВА

МУП ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: У овом делу Србије очекују се ОПАСНЕ НЕПОГОДЕ, велики ризик од ПОПЛАВА И ГРОМОВА

Ради се о опасним и веома опасним временским појавама

Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, издао је упозорење за Мионицу, вечерас и сутра, за појаву грмљавинских непогода са градом, олујним ветром и великом количином падавина за кратко време.Предвиђа се веома нестабилно време са интензивнијим пљусковима са грмљавином, јаким и олујним ветром у зони пљуска и локалном појавом града.

Ради се о опасним и веома опасним временским појавама, које су таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња и материјалних добара.

„Апелујемо на грађане да буду веома обазриви, да се редовно информишу о метеоролошким условима и прате савете надлежних служби и Општинског штаба за ванредне ситуације“, апеловао је МУП.

Очекују се бујичне поплаве

С обзиром на најављено, може се очекивати изазивање бујичних поплава, озбиљних тешкоћа у урбаним срединама (посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима), проблеми у саобраћају и транспорту, могућа појава одрона и клизишта, одлагање већ планираних пољопривредних активности као и ризик од удара грома, што може довести до проблема у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризика од иницирања појаве ватре, проблема у телекомуникацијама. Могућа је штета на имовини и повређивање људи.

Штаб за ванредне ситуације предузима све мере у циљу отклањања последица елементарних непогода које су погодиле територију општине Мионица и подиже спремност за предузимање мера на спречавању и ублажавању последица потенцијалних елементарних непогода.

РХМЗ издао упозорење

Вечерас и током ноћи са северозапада наоблачење с кишом, пљусковима, грмљавином и условима за грмљавинске непогоде праћене градом, олујним ветром, великом количином падавина за кратко време и температуром у паду, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ово наоблачење ће се сутра проширити на све крајеве, условљавајући понегде и обилне падавине, јавља РХМЗ.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept