Početna » НА ТАРИ ПОЧИЊЕ НАПЛАТА ЗА ВОЗИЛА: За долазак аутомобилом 300 динара

НА ТАРИ ПОЧИЊЕ НАПЛАТА ЗА ВОЗИЛА: За долазак аутомобилом 300 динара

Од понедељка, 22. априла, почиње наплата накнаде за коришћење возила на моторни погон у заштићеном подручју Националог парка Тара. Накнада ће се наплаћивати на улазним капијама у Перућцу и на Калуђерским Барама.

од Паланка данас
0 Коментар

У првом периоду наплата накнаде ће се вршити по возилу по дану, а предвиђено је увођење десетодневних и годишњих накнада када се прибаве потребне дозволе и сагласности.Предвиђене су накнаде за следеће категорије возила:

I категорија моторних возила до 1,3 м висине (код предње осовине возила) – мотоцикли и путничка возила – 300 динара по дану

II категорија моторних возила са приколицом висине до 1,3 м и комби возила  – 500 динара по дану

III категорија моторних возила висине 1,3 м (аутобуси и камиони) – 700 динара по дану

IV категорија моторних возила висине веће од 1,3 м (код предње осовине вучног возила) са више од 3 осовине – сва возила са више од 3 осовине – 1.700 динара по дану.

У првом периоду наплата накнаде ће се вршити по возилу по дану, а предвиђено је увођење десетодневних и годишњих накнада када се прибаве потребне дозволе и сагласности.

Накнаде за коришћење возила на моторни погон у заштићеном подручја ослобађају се:

1) физичка лица која имају пребивалиште у заштићеном подручју;

2) физичка лица која су запослена на простору заштићеног подручја, која обављају послове или врше службене радње у заштићеном подручју;

3) физичка лица са инвалидитетом и посебним потребама;

4) пензионери са најнижим износом пензије у смислу закона којим се уређује пензијско и инвалидско осигурање уз подношење доказа – последњег примљеног чека од пензије;

5) возила са регистарским ознакама Бајине Баште.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept