Početna » НАГРАДНА ИГРА МОЖЕ ДА ПОЧНЕ Држава спремила 3,8 милиона евра за „Узми рачун и победи“

НАГРАДНА ИГРА МОЖЕ ДА ПОЧНЕ Држава спремила 3,8 милиона евра за „Узми рачун и победи“

Скупљање фискалних рачуна које може да срећним победницима игре донесе стан у Београду, сад има и свој наградни фонд за 2024.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Републичкој дирекцији за имовину Србије распоређено је 451 милион динара (око 3,8 милиона евра) из текуће буџетске резерве, како би прибавила станове за наградни фонд наредног издања наградне игре „Узми рачун и победи“.Ово је за око 300.000 евра више него у прошлогодишњем издању популарне наградне игре којом се већ неколико година промовише фискална дисциплина и смањење сиве економије.

Како се види из решења објављеног у „Службеном гласнику“, овај новац је према иницијалном буџету за 2024. годину био намењен Министарству финансија за „експропријацију земљишта у циљу изградње капиталних пројеката“, пише „Нова економија“.

Влада Србије и ове године организује наградну игру „Узми рачун и победи“ у циљу, како се наводи у последњем саопштењу, „јачања пореске културе и подизања свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулације безготовинских плаћања и мотивације за поштовање прописа и побољшање примене Закона о фискализацији“.

Закључак о одржавању новог циклуса доделе награда објављен је 29. фебруара.

Наградна игра ће, исто као и прошле године, поново бити организована у два круга а уместо слања фискалних одсечака и слипова платних картица користиће се скенирање или укуцавање кодова с рачуна у наменску апликацију.

ДневникPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept