Početna » НАЈБОЉИ ПАЛАНАЧКИ СТУДЕНТИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ОМЛАДИНСКОМ САМИТУ „ОТВОРЕНИ СВЕТ“

НАЈБОЉИ ПАЛАНАЧКИ СТУДЕНТИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ОМЛАДИНСКОМ САМИТУ „ОТВОРЕНИ СВЕТ“

од Паланка данас
0 Коментар

На Златибору се од 27. до 31. октобра одржава се први Међународни омладински самит младих „Отворени свет“, који окупља преко 2. 500 најбољих студената из Србије, земаља региона и света. Општина Смедеревска омогућила је учешће на самиту најбољим студентима из са територије општине. Њих 12 јуче је отпутовало на Златибор где ће имати могућност да се упознају и размене искуства са студентима из региона и света.

Догађај се одржава под покровитељством Председника Републике Србије, и уз подршку осам министарстава Владе Републике Србије, уз подршку преко 80 градова и 30 општина.

Овим догађајем Фондација наставља да окупља најуспешније и најперспективније младе људе, да им помаже и даје шансу да остану у Србији, а да при том размењују знања и искустава са колегама из целог света.

У тој мисији, један овакав догађај омогући ће студентима из Србије да се боље позиционирају у својим професијама, размене искуства са колегама, стекну пословне и пријатељске контакте који ће им значити у даљој каријери.

Самит је свечано отворен 27. октобра, у 19 часова, у златиборском хотелу „Торник“, где ће се надаље одржавати и радни део скупа који предвиђа 20 панел дискусија на велики број тема које интересују младе: стартап бизнис, креативне индустрије, медији и дигитализација, образовање, здравство, култура, спорт…

Преко 100 предавача, истакнутих и успешних личности из поменутих области, из јавног и пословног света пренеће учесницима панела своја искуства, отворити нове персепективе и подстаћи их на дискусију. Међу њима су министри, представници државних институција, највиши представници приватног сектора, представници хуманитарних и невладиних организација, ректори домаћих и светских Универзитета, врхунски уметници као што су: проф. др Даница Грујичић, Емир Kустирица, Божидар Маљковић, Васа Мицић…

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept