Početna » НАСТАВНИЦА РУЖИЦА РАДОВИЋ ИЗ ОШ “БРАНА ЈЕВТИЋ” У КУСАТКУ УЧЕСНИК еТВИНИНГ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У БУДИМПЕШТИ

НАСТАВНИЦА РУЖИЦА РАДОВИЋ ИЗ ОШ „БРАНА ЈЕВТИЋ“ У КУСАТКУ УЧЕСНИК еТВИНИНГ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У БУДИМПЕШТИ

од Паланка данас
0 Коментар
Ове године је у Будимпешти одржана тродневна међународна конференција „eTwinning – Innovation and Education” у периоду од 12. до 14. маја 2023. године. На семинару је учествовало 14 европских земаља и свака земља делегирала је по 3 наставника.Из Србије, један од одабраних наставника била је и наставница енглеског језика из ОШ „Брана Јевтић” из Кусатка Ружица Радовић. Услов за селекцију био је интервју на енглеском језику.
eTwinning је покренут 2005. године, eTwinning је заједница која је искључиво отворена за едукаторе и друго школско особље у иницијалном стручном образовању и обуци и предшколском васпитању и образовању до оног у вишим средњим школама из земаља које учествују у eTwinning-у. eTwinning обухвата методологију, педагошки приступ, заједницу праксе и платформу која омогућава иновације, комуникацију и сарадњу.
Главни актери eTwinning-а су његови регистровани корисници (еТвинери), националне организације за подршку (NSO), Централна служба за подршку (CSS), Европска комисија (Генерални директорат за образовање, омладину, спорт и културу) и Извршна агенција за европско образовање и културу.
Придруживањем eTwinning-у, школско особље може искусити предности припадности „Заједници за школе у Европи”. Регистровани и валидирани еТвинери имају приступ ограниченој eTwinning области и другим специјализованим функцијама на Европској платформи за школско образовање.
Дана 26.06.2023. на годишњем Twinning Meetup-у амбасадора и наставника у просторијама Фондације Темпус у Београду, о својим искуствима, примерима добре праксе и будућим пројектима у нашој школи говорила је наставница Ружица Радовић. Meetup је ове године био посвећен годишњој теми eTwinning-а за 2023. годину – „Иновација и образовање – креативност са eTwinning-ом“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept