Početna » НЕДЕЉА ПРЕВЕНЦИЈА ПОВРЕДА У САОБРАЋАЈУ ОД 22. ДО 28. АПРИЛА

НЕДЕЉА ПРЕВЕНЦИЈА ПОВРЕДА У САОБРАЋАЈУ ОД 22. ДО 28. АПРИЛА

од Паланка данас
0 Коментар

У периоду од 22. до 28. априла 2024. године, обележава се Недеља превенције повреда у саобраћају. Овај догађај обележава се широм света сваке последње недеље месеца априла, са намером да се скрене пажња на катастрофалне последице које саобраћајне незгоде остављају на појединце, њихове породице и друштво у целини.
Напомињемо да су, према подацима Светске здравствене организације, саобраћајне незгоде водећи узрок смрти и тешких телесних повреда деце и особа млађих од 24 године. У Републици Србији у последњих пет година просечно је на годишњем нивоу гинуло 520 учесника у саобраћају, док је више од 3.200 задобило тешке, а готово 16.000 лакше телесне повреде.

Готово половину погинулих на нашим путевима чине пешаци, бициклисти и мотоциклисти, као посебно рањиве категорије учесника у саобраћају. Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да поштовањем прописа и одговорним понашањем у саобраћају дају директан допринос смањењу броја саобраћајних незгода и последица незгода на нашим путевима. Посебно скрећемо пажњу возачима да поштују прописано ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и возачима и путницима у возилу да обавезно користе сигурносни појас и на предњем и на задњем седишту возила.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept