Početna » НЕKИМА СУ ВЕЋ ЛЕГЛЕ ПАРЕ НА РАЧУН: Почела исплата МАЈСKИХ ПЕНЗИЈА, а ускоро ће и ПОВИШИЦА!

НЕKИМА СУ ВЕЋ ЛЕГЛЕ ПАРЕ НА РАЧУН: Почела исплата МАЈСKИХ ПЕНЗИЈА, а ускоро ће и ПОВИШИЦА!

Најбројнија групација пензионера, они из категорије запослених, примања ће као и обично добити последњи

од Паланка данас
0 Коментар

Исплата пензија за мај почела је јуче, а свим групама пензионера новац ће бити исплаћен закључно са 12. јуном.

Пензије ће у овом месецу први примити корисници из категорије самосталних делатности, којима ће пензије за мај, које се иначе исплаћују у јуну, почети да пристижу данас.Пензије ће истога дана бити исплаћене и онима који их примају преко текућих рачуна и онима којима пензије стижу на кућне адресе или их подижу на поштанским шалтерима.

Два дана касније, 6. маја, почиње исплата за две категорије пензионера и то војне и пољопривредне, независно од тога за који начин исплате су се определили.

Најбројнија групација пензионера, они из категорије запослених, примања ће као и обично добити последњи, па ће онима којима пензије стижу на кућне адресе или их подижу на шалтерима пошта примања почети да пристижу од 10. јуна а пензионерима који примања добијају преко текућих рачуна, од 12 јуна.

Са овим чеком најстаријима стижу исти износи као и приликом претходне исплате.

Следи и линеарна повишица

Према досадашњим најавама, пензије би до краја године требало да расту 14 до 15 одсто, минимално 12 одсто.

Kако је најављено повишице треба очекивати до новембра, али оно што се зна јесте и да ће сада највећи број пензионера моћи да рачуна на увећану пензију за око 35 евра. У питању није једнократна помоћ, већ увећање које се односи на исплате сваког месеца.

Сада, уколико би пензије повећане за 15 одсто просечна пензија била би увећана за око 5.000 динара и износила би 43.498 динара. Највише пензионера може да рачуна на око 4.000 динара.

Пензије су последњи пут повећане у јанауару ове године и то за 12,1 одсто. Претходно повећање било је у новембру прошле године, око 9 одсто, и са два повећања, просечна пензија је увећана за око 7.000 динара.

Практично, након првог увећања износила је 33.742 динара, а након другог у јануару 37.825 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept