Početna » НЕМА ВИШЕ ПОПУСТА НА РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ?

НЕМА ВИШЕ ПОПУСТА НА РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ?

Са мартовским рачунима за струју истекао је рок за попусте који су, према уредби Владе Србије, важили од 1. октобра 2023. до 31. марта 2024. године.

од Паланка данас
0 Коментар

Како пише Политика, ЕПС је сваки месец оквирно одобравао попусте у вредности од око милијарду и по динара, пута шест месеци.За уштеду електричне енергије од 15 до 20 одсто умањење је било 25 одсто, а за уштеду од 20 до 25 одсто обрачунавао се попуст од 30 одсто.За домаћинства која су смањила потрошњу струје за 25 до 30 одсто обрачунавао се попуст од 35 одсто, док је највећи попуст од 40 одсто био за домаћинства која су смањила потрошњу за више од 30 одсто у односу на исти месец у претходне две године, пише Нова економија.

На основу препоруке Владе, ЕПС је домаћинствима обрачунавао и попуст од пет одсто када су учешће ниже тарифе у месечном обрачуну увећали за најмање пет одсто у односу на исти месец 2022. године.

Попуст се обрачунавао на задужење за електричну енергију умањену за ставке обрачунска снага и трошак гарантованог снабдевача.Када је реч о попустима које остварују енергетски угрожени купци, за њих ове повластице настављају да важе, једино су истекле за пензионере.Да су домаћинства у Србији штедела струју потврђују и последњи расположиви подаци из фебруара ове године, када је попуст за рационалну потрошњу струје у односу на фебруар у претходне две године остварило је 1,6 милиона домаћинстава, што значи да је 49,4 одсто њих смањило потрошњу струје за преко пет одсто.Највећи попуст од 40 одсто на рачунима остварило је 22 одсто домаћинстава. Попуст од 20 одсто добило је 12 процената, док је умањење рачуна од 25 одсто остварило скоро шест процената домаћинстава.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept