Početna » Nemačka ministarka posetila Bosnu zbog priliva migranata

Nemačka ministarka posetila Bosnu zbog priliva migranata

Rešavanje problema neregularnih migranata koji preko Bosne i Hercegovine dolaze u Evropsku uniju i Nemačku bilo je povod za posetu nemačke ministarke unutrašnjih poslova Nensi Fezer (Nancy Faeser) Sarajevu.Broj ulazaka preko BiH je u poslednje vreme porastao.

Iz vladinih krugova u Berlinu u utorak uveče je rečeno da je u razgovorima sa predstavnicima vlasti BiH bilo reči o zaštiti granica kao i o saradnji u deportaciji migranata, viznom režimu i borbi protiv organizovanog kriminala.

Od kako je Srbija pooštrila kontrole na svojim aerodromima, porastao je broj ljudi koji u Nemačku stiže preko Sarajeva.

Prošle godine je u BiH doputovalo 35.000 državljana Turske više, nego što je iz nje zvanično otišlo, a uz to i oko 14.000 ruskih državljana i 6.800 Kineza. Ministarka Fezer stoga je izrazila očekivanje da će BiH uskladiti svoju viznu politiku sa Evropskom unijom.

Ministarku je u radnoj poseti pratio predsednik Savezne policije Diter Roman (Dieter Romann). Rečeno je da je BiH kao zemlja sa perspektivom za ulazak u EU među prioritetnim državama u okviru pomoći u izgradnji policijskih kapaciteta i za jačanje policijskih struktura u oblasti vladavine prava.

Nemačka delegacija je, prema navodima izvora, ponudila podršku u obuci policije, kako bi BiH, između ostalog, mogla efikasnije da sprovodi svoje zadatke u oblasti zaštite granica.


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept