Početna » НИЖА ЦЕНА ТОВНИХ СВИЊА: Претходну седмицу на сточним пијацама широм Србије обележила појефтињења

НИЖА ЦЕНА ТОВНИХ СВИЊА: Претходну седмицу на сточним пијацама широм Србије обележила појефтињења

ПАД цена прасади у обе категорије товних свиња, нижа цена телади сименталске расе на подручју Краљева и поскупљење товних бикова на подручју Лознице обележили су претходну седмицу у кланицама и на сточним пијацама широм земље. Настављен је и тренд пада цене јагњади у Лозници и Краљеву

Прасад телесне масе од 16 до 25 килограма била су јефтинија у кланицама на подручју јабланичког региона, пошто су одгајивачи за предата грла ове категорије свиња од кланичара најчешће добијали 450 динара по килограму. На пијаци живе стоке у Лесковцу је забележен пад цене прасади исте тежине, будући да је доминирао износ од 500 динара за килограм. Обим понуде, продатих и откупљених грла био је просечан.– У кланицама на подручју јужно-банатског региона дошло је до пада откупне цене товних свиња, тешких од 80 до 120 килограма, јер је доминирао износ од 230 динара по килограму – наводи се у билтену Система тржишних информација пољопривреде Србије (СТИПС).

На пијаци живе стоке у Краљеву је током протекле недеље евидентиран пад продајне цене телади СМ расе до 160 килограма, пошто је килограм углавном могао да се купи по цени од 720 динара. Обим понуде и продатих грла био је непромењен у односу на претходни период.

– Кланичари са подручја Златиборског региона су по вишој цени у односу на претходну седмицу откупљивали телад СМ расе, пошто је доминирао износ од 680 динара по килограму. Раст откупне цене крава за клање СМ расе забележен је у кланицама на подручју подрњског региона – наводи СТИПС.

Откупна цена товне јунади, телесне масе веће од 480 килограма била је нижа у односу на претходни период у кланицама на подручју мачванског региона. Тамо је могло да се тргује по цени од 350 динара по килограму. За откупљене товне бикове, телесне масе преко 500 килограма, СМ расе, одгајивачи су добијали 350 динара по килограму. То указује на раст цена у свим категоријама говеда на овом подручју.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept