Početna » НОВИ ПРАВИЛНИК-ПРАВО НА СУБВЕНЦИЈЕ И У СЛУЧАЈУ СМРТИ НОСИОЦА ГАЗДИНСТВА

НОВИ ПРАВИЛНИК-ПРАВО НА СУБВЕНЦИЈЕ И У СЛУЧАЈУ СМРТИ НОСИОЦА ГАЗДИНСТВА

од Паланка данас
0 Коментар

Нова правила о упису у Регистар пољопривредних газдинстава, промени података и обнови регистрације, електронском поступању, као и о условима за стицање пасивног статуса пољопривредног газдинства, које је донело Министарство пољопривреде, ступила су на снагу.У новом Правилнику о начину регистрације пољопривредног газдинства једна од промена се односи на немиле случајеве, па је тако сада предвиђено да ако породично пољопривредно газдинство има уписаног једног члана, у случају смрти носиоца породичног пољопривредног газдинства, уписани члан постаје привремени носилац тог породичног пољопривредног газдинства, до окончања оставинског поступка и спровођења промене у Регистру непокретности.

До сада када се дешавао смртни случај наследници нису успевали да остваре право на субвенције јер су у Управи за аграрна плаћања смрт носиоца пољопривредног газдинства третирали као промену на газдинству, односно, по правилнику је било ако има промена на газдинству захтев се аутоматски одбија.

Уз овај правилник у Службеном гласнику је објављен и нови Шифарник биљне производње и друге намене земљишних парцела.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept