Početna » НОВИ ЗАКОН ОЛАКШАВА ПОСТУПАК УПИСА ИМОВИНЕ

НОВИ ЗАКОН ОЛАКШАВА ПОСТУПАК УПИСА ИМОВИНЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Јавни извршитељи ће добити овлашћење да помогну грађанима и фирмама у решавању проблема везаних за старе и непотпуне документе приликом уписа у катастар, према предложеним изменама Закона о извршењу и обезбеђењу. Ове промене имају за циљ да олакшају поступак уписа имовине у катастар непокретности и убрзају целокупну процедуру.Републички геодетски завод (РГЗ) истиче да непотпуна документација представља озбиљан проблем који успорава поступак уписа имовине. На састанку између руководства РГЗ-а и Kоморе јавних извршитеља, договорено је да извршитељи могу проверавати веродостојност документације и пружити помоћ грађанима током целог процеса уписа у катастар.

Борко Драшковић, директор РГЗ-а, истиче да ће ове измене закона убрзати поступак и омогућити грађанима да у законском року упишу своју имовину у катастар непокретности. Kомора јавних извршитеља, под вођством председника Бојана Kостића, спремна је да пружи подршку и ангажује своје капацитете у решавању овог дугогодишњег проблема који погађа грађане и привреду.

Нацрт измена и допуна Закона о извршењу и обезбеђењу ће ускоро бити достављен Министарству правде. Очекује се да ове измене олакшају процес уписа имовине у катастар, смање административне баријере и обезбеде ефикасније решавање проблема са документацијом.

Извор РТС


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept