Početna » НОВИ ЗАKОН УСKОРО СТУПА НА СНАГУ: Аустрија ће трајно одузимати аутомобиле због прекорачења брзине

НОВИ ЗАKОН УСKОРО СТУПА НА СНАГУ: Аустрија ће трајно одузимати аутомобиле због прекорачења брзине

од Паланка данас
0 Коментар

Аустрија планира драстичне мере за пребрзе возаче. Према најновијем предлогу аустријске министарке саобраћаја, возачи који крше ограничење брзине би лако могли да остану без возачке дозволе, али и аутомобила.

Најављене измене закона требале би да омогуће ригорозније кажњавање, што укључује и одузимање возила, прво привремено, а код оних који понове прекршај и трајно. Наиме, ако аустријским путевима возите 60 км/х више од дозвољеног, односно 70 км/х више од дозвољеног на ауто-путу, полиција ће вам, између осталог, одузети аутомобил на две недеље.

Ако поновите прекршај, возило се трајно одузима и иде на аукцију. Од прихода од продаје, 70 процената иде у фонд за безбедност на путевима, док остатак задржавају локалне власти. За још озбиљније прекршаје, при којима је прекорачење брзине веће од 80 км/х, аутомобил би се одмах одузимао.

Kако преносе медији, ако овај закон ступи на снагу, то ће бити половином следеће године. Процењује се да на аустријским путевима годишње има и до 450 случајева тако драстичног прекорачења брзине. Тренутне казне за прекорачење брзине су од минимално 20 евра за најмања прекорачења, па све до 300 и више евра за прекорачења већа од 50 км/х.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept