Početna » НСЗ РАСПИСАЛА 12 ПОЗИВА: Мере активне политике запошљавања за више од 23.000 лица, финансијска подршка послодавцима

НСЗ РАСПИСАЛА 12 ПОЗИВА: Мере активне политике запошљавања за више од 23.000 лица, финансијска подршка послодавцима

НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање је расписала 12 јавних позива путем којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима, у мере активне политике запошљавања бити укључено више од 23.000 лица. За ове намене планирано је издвајање 7,75 милијарди динара.

од Паланка данас
0 Коментар

Додатна средства за финансирање мера активне политике запошљавања биће обезбеђена и од стране локалних самоуправа, како кроз заједничко финансирање са Националном службом за запошљавање, тако и кроз самостално финансирање, уз техничку подршку НСЗ.Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама незапослених грађана у које спадају: млади у домском смештају, хранитељским породицама и старатељским породицама, лица без завршеног средњег образовања и лица која су завршила функционално основно образовање одраслих, старији од 50 година, Роми и Ромкиње, особе са инвалидитетом (ОСИ), корисници новчане социјалне помоћи, лица која се налазе на евиденцији незапослених дуже од 12 месеци и жртве породичног насиља.

Већина јавних позива биће отворена до 29. новембра 2024. године, док је рок за подношење захтева за поједине мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2024. године. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 15. маја, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра ове године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Националне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

Све информације у вези расписаних јавних позива биће доступне на интернет страници www. nsz.gov.rs, путем званичних страница на друштвеним мрежама као и у свим организационим јединицама Националне службе за запошљавање.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept