Početna » ОД 1. ДЕЦЕМБРА ПОЧИЊУ ДА СТИЖУ РЕШЕЊА ЗА ПОРЕЗ НА ОРУЖЈЕ

ОД 1. ДЕЦЕМБРА ПОЧИЊУ ДА СТИЖУ РЕШЕЊА ЗА ПОРЕЗ НА ОРУЖЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Пореска управа је, у другој половини новембра, након обраде и филтрирања достављених података из МУП, штампала решења којима се утврђује порез на регистровано оружје за 2022. годину.

Датум предаје пошти решења пореза на регистровано оружје пореским обвезницима је 1. децембар и јединствен је за све пореске обвезнике на територији Републике Србије.

Обвезници који ће бити обухваћени овом акцијом су правна лица/предузетници, као и физичка лица која имају активне електронске сандучиће на порталу еУправа.

Правним лицима се електронска решења достављају на порталу еПорези. Порески обвезници који решење добијају у електронско сандуче, датум уручења решења је датум слања у сандуче, односно 15.11.2022. године. Датум предаје решења пошти је назначен на решењу, наводи се у саопштењу Пореске управе.

Усклађени динарски износи за плаћање пореза на регистровано оружје за 2022. годину су:

1) аутоматска пушка 15.010
2) полуаутоматска пушка 6.020
3) оружје за личну безбедност категорије Б за које је издата исправа за држање оружја
4.070

4) оружје за личну безбедност категорије Б за које је издата исправа за држење и ношење оружја (укључујући оружани лист за правна лица и предузетнике) 20.290

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept