Početna » ОД 1. ДО 30. ДЕЦЕМБРА ОСМАЦИ СЕ ИЗЈАШЊАВАЈУ О ПРЕДМЕТУ ЗА ТРЕЋИ ТЕСТ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

ОД 1. ДО 30. ДЕЦЕМБРА ОСМАЦИ СЕ ИЗЈАШЊАВАЈУ О ПРЕДМЕТУ ЗА ТРЕЋИ ТЕСТ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Ученици који у овој школској години завршавају осми разред моћи ће да се од 1. до 30. децембра изјасне који ће тест, од пет понуђених предмета, радити као трећи тест на завршном испиту, саопштило је данас Министарство просвете.

од Паланка данас
0 Коментар

Ученици могу да се изјасне да ли ће им трећи тест бити из биологије, географије, историје, физике или хемије, на два начина: писаним путем у школи или електронским путем, на порталу Моја средња школа.

Уколико се ученик након изјашњења предомисли, односно жели да промени предмет који ће полагати на трећем тесту, то ће моћи да учини у школи до 1. фебруара 2023. године.

С обзиром на промену концепта полагања трећег теста на завршном испиту, промењен је и концепт бодовања.

Ученик може да оствари највише 14 бодова на тесту из српског језика, односно матерњег језика, 14 бодова на тесту из математике и 12 бодова на трећем тесту.

Завршни тест на крају основне школе се полаже решавањем три теста из: српског/матерњег језика, математике и теста по избору ученика из поменутих пет наставних предмета.

Танјуг

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept