Početna » ОД 2. ДЕЦЕМБРА КРЕЋЕ ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

ОД 2. ДЕЦЕМБРА КРЕЋЕ ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

Александар Вучић изјавио је данас да ће без обзира на све што се догађа у свету, као што је и најављено, од 2. и 3. децемба пензионери почети да добијају увећане новембрарске пензије, којима ће заједно са повећањем у јануару пензије бити до сада највише повећане за укупно 20,8 одсто.

од Паланка данас
0 Коментар

„Од 2. и 3. децембра за пољопривредне пензионере, као и оне који нису плаћали доприносе, иде исплата пензија, а од 10. децембра иде и исплата увећаниих пензија за новембар од око 9,8 а затим 12,1 одсто, тако да ће укупно од јануара бити 20,8 одсто повећање пензија које је највеће до сада.Задовољан сам због наших пензионера и што можемо то да изгурамо“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.  

Он је потврдио да ће бити реализовано и најављено повећање плата и помоћ младима.

„Знам шта је инфлација, али је у другим земљама инфлација троструко већа од повећања примања“, рекао је Вучић.

На питање да прокомнетарише то што ће у Министарству одбране плате бити повећане 12,5 одсто, а 25 одсто војсци, Вучић је одговорио да је тако и питао зашто би секретарица у Министарству одбране имала веће повећање плате, ако то нема, на пример, секретарица у неком другом минситарству.

„Ми смо хтели војницима и онима који раде директно са војском да повећамо толико плате. Биће повећане плате и заводу “Мома Станојловић“ и техничко-ремонтним заводима у Чачку и Крагујевцу и техничким лицима која су при јединицама, то јест бригада. Ако се то не свиђа неком, нека напусти, пошто има пуно људи без посла који хоће да раде тај администативни посао. Али, немамо довољно војника, имамо у систему одбране огроман број људи, само немамо војника“, рекао је Вучић.

Нагласио је да неће никоме да се додвора и да хоће поштено да води земљу.

„Кажете истину, биће повећање плата 12,5 одсто, колико ће имати и председница владе, па нису они више радили од премијерке“, додао је Вучић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept