Početna » ОД ПОНОЋИ ПОЧИЊЕ НОВИ КРУГ НАГРАДНЕ ИГРЕ “УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ” ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ

ОД ПОНОЋИ ПОЧИЊЕ НОВИ КРУГ НАГРАДНЕ ИГРЕ „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“ ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ

Министар финансија представио је данас нова правила наградне игре "Узми рачун и победи" која ће се одвијати у дигиталном формату преко мобилне апликације.

од Паланка данас
0 Коментар

„Апликацију за андроид, ајфон или Хуавеј телефоне ћете моћи већ данас да преузмете са интернета, помоћу њега да скенира те QR код фискалног рачуна и већ од поноћи да шаљете на награду игру“, рекао је Мали.

Додао је да у наградној игри тикет за извлачење је било који рачун појединачно са било којим износом, јер више нема услова да се шаље 10 рачуна. Нагласио је да се могу слати рачуни са QR кодом издати од 1. маја када је ступио на снагу Закон о еФискализацији. Мали је рекао да ће прво извлачење добитника бити у суботу 28. јануара, а последње 25. фебруара и да укупан наградни фонд новог циклуса игре „Узми рачун и победи“ чини 10 станова вредних 1,7 милиона евра.

Он је додао како скениране рачуне не треба чувати и нагласио да сваки од њих остаје у игри за свако следеће извлачење, чиме се повећава могућност да буде извучен у неком од наредних кола. Министар је рекао да се на свакој апликацији може отворити до пет налога, односно да укупно пет грађана може да користи једну апликацију, како би се омогућило да старијим суграђанима који нису вични употреби смарт телефона неко млађи отвори налог и шаље рачуне за наградну игру у њихово име.

Помоћник директора Сектора за информационе и комуникационе технологије Пореске управе Саша Дулић објаснио је једноставан поступак регистрације преко апликације „Узми рачун и победи“.

Потребно је унети број мобилног телефона, име и презиме, адресу и број личне карте, а онда на мобилни особе која је послала своје податке стигне СМС порука са кодом за активирање апликације. Дулић је нагласио да је зато неопходно да грађанин који се пријављује има било какав мобилни телефон, а да налог може да отвори и на туђем телефону и да преко њега шаље QR кодове рачуна.

„Након завршене регистрације укључите камеру на телефону, скенирате QR код и он је истог тренутка пријављен за наградну игру. Уколико је рачун згужван, па га није могуће скенирати, подаци са рачуна се могу унети ручно. Нема ограничења броја рачуна који шаљете“, нагласио је Дулић. Мали је одговарајући на питање новинара рекао да не може да процени колики је досадашњи финансијски ефекат наградне игре „Узми рачун и победи“, али је изнео податке из којих се посредно може закључивати о користи коју је донела републичком буџету.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept