Početna » ОД СУТРА РАСТУ ПЕНЗИЈЕ У НЕМАЧКОЈ, ЕВО И ЗА КОЛИКО! Овоме ће се обрадовати многи СРБИ, познати СВИ ДЕТАЉИ

ОД СУТРА РАСТУ ПЕНЗИЈЕ У НЕМАЧКОЈ, ЕВО И ЗА КОЛИКО! Овоме ће се обрадовати многи СРБИ, познати СВИ ДЕТАЉИ

Уредба о повећању пензија биће објављена у Народним новинама након што је одобри Савезно веће и ступиће на снагу 1. јула 2024. годинеНаиме, почетком јула пензије ће у Немачкој порасти за 4,57 посто, а први пут пензије једнако расту и на истоку и на западу земље. Пензије ће порасти за 4,57 посто и биће једнако за више од 21 милиона пензионера.

Уредба о повећању пензија биће објављена у Народним новинама након што је одобри Савезно веће и ступиће на снагу 1. јула 2024. године.

Тако, на пример, пензија од 1.000 еура биће већа за 45,70 еура, наводе немачки медији.

Прошле јесени прогнозирано је повећање од само око 3,5 посто.

Главни разлози за већи раст мировина су стабилно тржиште рада у Немачкој и добри уговори о платама. За усклађивање пензија одлучујуће је било повећање плата од 4,72 посто.

Инфлација није „појела“ повећање пензија

Такође, први пут након неколико година инфлација није појела повећање пензија и плата јер је стопа инфлације у Немачкој у мају износила 2,4 посто. У последње две године раст пензија заостајао је за инфлацијом, претходне године на Западу земље је био нулти раст, а на Истоку минималан.

У 2023. години пензије су у старим савезним земљама порасле за 4,39 посто, а на истоку за 5,86 посто. Према садашњем извештају о пензионом осигурању, пензије ће у будућности расти у мањој мери.

Извештај претпоставља просечну стопу повећања од 2,6 посто годишње до 2037. – укупно 43 посто.

Ниво пензија ће вероватно пасти са садашњих 48,2 на 45,0 посто 2037. године без реформе. Оне тада више неће расти толико колико плате, наводе немачки медији.

Међутим, политички актери и власт желе да дају предлоге који ће убудуће фиксирати ниво пензионе сигурности на 48 посто.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept