Početna » ОДРЖАН ВИРТУЕЛНИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

ОДРЖАН ВИРТУЕЛНИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

од Паланка данас
0 Коментар

У организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ) одржан је други Виртуелни сајам запошљавању (ВСЗ) на иновативној wеб платформи на којој је учествовало више од 100 компанија из Србије са позицијама за 4.413 извршилаца. Организацијом овог онлајн догађаја, НСЗ придружује се процесима дигитализације и унапређењу информационо-комуникационих технологија.„Након првог ВСЗ који је успешно организован у мају 2021, НСЗ наставља да ради на дигитализацији услуга са циљем да се оне учине доступнијим незапосленима и теже запошљивим лицима и да се на тај начин додатно подстакне њихова активност у тражењу посла, али и да се упознају са бројним могућностима за додатне едукације и усавршавање вештина. Поред тога, дигитализација НСЗ у складу је са стратешким документима у области запошљавања (Стратегија запошљавања за период 2021-2026)“, истакао је Зоран Мартиновић, директор НСЗ.

Највећи број послова који је понуђен на овом ВСЗ био је из области инжењерства, грађевинарства, машинства, информационо-комуникационе технологије, али и других занимања попут кројача, шивача, магационера, бравара,достављача, касира, возача, продаваца, преводиоца, књиговођа, васпитача, радника у производњи.

Од јануара до октобра 2023. године, у организацији НСЗ, одржано је 58 редовних сајмова запошљавања на којима је учествовало 1.290 послодаваца који су исказали потребу за 15.533 извршилаца. Учествовало је 42.858 незапослених лица. Након учешћа на сајмовима, запослење је пронашло више од 7.500 лица.

НСЗ ће и у наредном периоду организовати онлајн сајмове на платформи www.нсз-виртуелнисајам.рс где сви заинтересовани могу да се региструју.

Израду дигиталне платформе и одржавање Сајма подржала је Немачка развојна сарадња коју спроводи ДеутсцхеГеселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ) ГмбХ.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept