Početna » ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ПОШТЕ СРБИЈЕ: Најавили рад у ТРИ СМЕНЕ, ево када можете да очекујете РАЧУНЕ И ПОШИЉKЕ у сандучету!

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ПОШТЕ СРБИЈЕ: Најавили рад у ТРИ СМЕНЕ, ево када можете да очекујете РАЧУНЕ И ПОШИЉKЕ у сандучету!

Јавно предузеће Пошта Србије огласило се поводом застоја у поштанском саобраћају

од Паланка данас
0 Коментар

Нормализација поштанског саобраћаја у целој Србији током викенда и почетком недеље

– Пошта Србије извињава се свим грађанима, партнерима и корисницима услуга на кашњењу пошиљки, а захваљује радницима на показаној конструктивности



Јавно предузеће Пошта Србије обавештава јавност да поштански центри у Београду и Новом Саду од данас функционишу и да ће свој рад наставити и током викенда, у три смене.

Потпуна нормализација поштанског саобраћаја у читавој Србији може се очекивати почетком наредне недеље. Ово значи да грађани Србије, партнери и корисници све пошиљке могу очекивату у својим поштанским сандучићима у наредним данима.

Такође, расписани су конкурси за послове поштара и достављача у Београду,  Новом Саду и Смедереву. Више о томе можете пронаћи на сајту Поште Србије – www.posta.rs.

Пошта Србије овим путем се извињава свим грађанима партнерима и корисницима услуга на кашњењу пошиљки и свим осталим последицама које је произвела обустава рада дела радника. Такође, Пошта Србије захваљује се свим синдикатима на конструктивности при дијалогу са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, са којом је и потписан споразум о престанку обуставе раде. Према том спораузму, радницима у технологији одмах се повећавају плате за 10 % , а затим за додатних 10% од 1. јануара 2024. године. То је кумулативно повећање плата радницима у технологији од 21% у односу на њихову тренутну зараду. Радницима у администрацији следи додатно повећање плата од 1. јануара наредне године од 10%. Свим радницима, осим руководству, биће исплаћена једнократна финансијска помоћ од 20.000 динара до 25. новембра. Важно је истаћи да ће радницима који су се вратили на посао, а којима су већ исплаћене умањене зараде због обуставе рада,  та разлика бити надокађена уз следећу плату, заједно са путним трошковима.

Једна од ставки споразума јесте и обавезан редован шестомесечни дијалог са највишим руководством Владе Србије, коме ће присуствовати и представници свих синдиката. Надамо се да ћемо и на тај начин, кроз учешће радника у раговорима, овакве и сличне ситуације предупредити и будућности. Верујемо да ћемо заједничким радом успети да додатно побољшавамо услове и положај радника свих запослених у Пошти Србије.

 



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept