Početna » ОГЛАСИО СЕ ПИО ФОНД У ВЕЗИ СА ПЕНЗИОНЕРИМА: ОБАВЕШТЕЊЕ о исплати пензија за ЈУЛ 2023

ОГЛАСИО СЕ ПИО ФОНД У ВЕЗИ СА ПЕНЗИОНЕРИМА: ОБАВЕШТЕЊЕ о исплати пензија за ЈУЛ 2023

ПИО фонд је објавио детаљан календар и исплата пензија за јул креће 2. августа и траје до 11. августа

од Паланка данас
0 Коментар

Ускоро креће исплата пензија за јул. Неки би рекли да смо „прешли“ нешто више од пола месеца, али истина јесте да се наши најстарији већ питају кад ће пензија, као и да се тим поводом са детаљним обавештењем огласио ПИО фонд.Војним пензионерима биће исплата 5. и 7. августа, а „самосталци“ први на списку.

И до сада је исплата пензија кретала 2. у месецу и тада су пензије добијали пензионери у категорији самосталних делатности. У наредним данима пензије су добијали најстарији из категорије запослени.

ПИО фонд је објавио детаљан календар и исплата пензија за јул креће 2. августа и траје до 11. августа.

Пензије ће прво добити пензионери из групе самосталне делатности, војни пензионери треба да рачунају на исплату 5. и 7. августа, а ево и кад сви остали.

Последњи ће примања добити пензионери из категорије запослених, преко текућих рачуна 10. августа, а на кућним адресама и шалтерима пошта 11. августа.

Министар финансија Синиша Мали осврнуо се у објави на свом налогу на друштвеној мрежи „Тхреадс“ на реакције на његову изјаву по којој ће у следећој години, у односу на децембар 2021. године, пензије кумулативно бити повећане за више од 55 одсто, а у којима се наводи да су „стручњаци“ збуњени овом рачуницом.

С обзиром на то да ‘стручњаци’ не знају да изведу рачуницу, урадићу то уместо њих. Дакле, пензије су повећане током 2022. године два пута, у јануару 5,5 одсто, па ванредно у новембру 9,0 одсто. Затим су индексиране почетком 2023. са 12,1 одсто, а у октобру 2023. ће бити додатно повећане за 5,5 одсто, навео је Синиша Мали.

Додао је да се осим тога очекује усклађивање пензија у 2024. од 14,6 одсто.

– Таквом динамиком индексације, остварује се кумулативни раст пензија од 55,8 одсто у односу на децембар 2021. године. Подсетићу тзв. стручњаке и да ће просечна пензија у јануару следеће године износити 389 евра, док је 2012. године износила 204 евра, навео је Мали.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept