Početna » УСКОРО ИСТИЧЕ РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА УГРАДЊУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА КОЈИ ЈЕ РАСПИСАЛА ОПШТИНА ПАЛАНКА

УСКОРО ИСТИЧЕ РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА УГРАДЊУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА КОЈИ ЈЕ РАСПИСАЛА ОПШТИНА ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар

Општинско веће општине Смедеревска Паланка расписало је Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа и станова путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте на територији општине Смедеревска Паланка за 2022. годину.

За ову намену опредељено је укупно 2 милиона динара, а предмет суфинансирања обухвата набавку и уградњу соларних панела, инвертера и пратеће инсталације за породичне куће за производњу електричне енергије за сопствене потребе, уградње двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије, и израда неопходне техничке документације и извештаја извођача радова на уградњи соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне нергије који су у складу са законом непходни приликом прикључења на дистрибутивни систем.

Снага соларних панела не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена у рачуну за утрошену електричну енергију, а максимално до 6 кw.

Друга мера, која се суфинасира, је унапређење термотехничког система зграде путем замене система или дела система ефикаснијим системом путем уградње електронски регулисаних циркулационих пумпи за породичне куће као и опремање система грејања са уређајима за регулацију и мерење предате количине топлоте објекту ( калориметри, делитељи топлоте, баланс вентили) за станове.

Јавни позив је објављен на огласној табли Општинске управе и званичној интернет страници Општине Смедеревска Паланка, на адреси хттп://www.смедеревскапаланка.рс 

Kонкурс је отворен до 4. новембра.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept