Početna » ОПТУЖЕН ДА ЈЕ КУПИО ЛАЖНУ ДИПЛОМУ ЗА 400 ЕВРА И ПРЕДАО ЈЕ ПОСЛОДАВЦУ

ОПТУЖЕН ДА ЈЕ КУПИО ЛАЖНУ ДИПЛОМУ ЗА 400 ЕВРА И ПРЕДАО ЈЕ ПОСЛОДАВЦУ

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против С.С. (57 годинa) због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе.


Оптуженоме су ставља на терет да је током 2023. године лажну исправу употребио као праву, на тај начин што је лажну диплому о средњем образовању стеченом у једној средњој стручној школи из Новог Сада, иако наведену образовну установу није ни похађао, на тај начин што је од њему познатог лица купио поменуту диплому за износ од 48000 динара и потом предао свом послодавцу.

Кривично дело фалсификовање исправе чини и онај ко лажну или преиначену исправу употреби као праву или је набави ради употребе, а ако је дело учињено у погледу јавне исправе, тестамента, менице, чека, јавне или службене књиге или друге књиге која се мора водити на основу закона, запрећена је казна затвора од три месеца до пет година, наводи се у данашњем саопштењу ОЈТ Смедерево.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept