Početna » ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ МАЛО ВРЕМЕНА ЗА ПРИЈАВУ ЗА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ево ко има право на субвенције!

ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ МАЛО ВРЕМЕНА ЗА ПРИЈАВУ ЗА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ево ко има право на субвенције!

Овај јавни позив за субвенције за квалитетна приплодна грла расписала је Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије

од Паланка данас
0 Коментар

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за квалитетна приплодна грла за 2024. годину, за који је укупно опредељено 15 милиона динара, отворен је до 15. маја.Захтеви се подносе преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји.

Овај јавни позив за субвенције за квалитетна приплодна грла расписала је Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, 15. априла.

Позивом су опредељена средства за квалитетне приплодне млечне краве, квалитетне приплодне товне краве и бикове, квалитетне приплодне овце и овнове, козе и јарчеве, као и квалитетне приплодне крмаче и нерастове.

Помоћ државе из позива су намењена и за субвенције за родитељске кокошке тешког и лаког типа, као и за родитељске ћурке, квалитетне приплодне матице риба шарана и квалитетне приплодне матице риба пастрмке.

Право на подстицаје имају правна лица, предузетници и физичка лица, односно носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинсва који су у Регистру пољопривредних газдинстава извршили обнову регистрације за 2024. за највише 300 квалитетних приплодних млечних крава, за најмање 30 квалитетних приплодних оваца или овнова, за најмање 10 квалитетних приплодних коза или јарчева, као и најмање 10 квалитетних приплодних крмача или нерастова.

За подручја са отежаним условима рада у пољопривреди, регистрација је потребна за најмање 10 квалитетних приплодних оваца или овнова и најмање пет квалитетних приплодних коза или јарчева.

Како је наведено у јавном позиву, подстицаји за квалитетне приплодне млечне краве, али и товне, као и бикове су у износу од 40.000 динара по грлу, за квалитетне овце и овнове, козе и јарчеве су 10.000 динара по грлу, а за крмаче и нерастове по 18.000 динара по грлу.

За родитељске кокошке тешког типа подстицаји су 100 динара по грлу, а за лаки тип 140 динара, док су за родитељске ћурке 300 динара по грлу.

Подстицаји за квалитетне приплодне матице рибе шарана су 500 динара, а за рибе пастрмке 300 динара по грлу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept