Početna » ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МОМЕНТО МОРИ“ ТАЊЕ ЛИЧИНЕ У МЕМОРИЈАЛНОЈ ГАЛЕРИЈИ „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МОМЕНТО МОРИ“ ТАЊЕ ЛИЧИНЕ У МЕМОРИЈАЛНОЈ ГАЛЕРИЈИ „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“

Сликарство Тање Личине, свакако припада постмодернизму или савременом сликарском правцу који је по први пут актуелан 20-тих година прошлог века.

Овај циклус који се назива „Моменто мори“-Обриси стварности“наставак је предходне изложбе која носи назив „Архаични пориви“ и јединствен је уметнички пројекат.Оно што је карактеристично за овај пројекат је дубока филозофија. И АКО БИ АНАЛИЗИРАЛИ ИСТИ ДОБИЛИ БИ  НЕКОЛИКО ТЕЗА:
-Суштина човекова одређена је његовим односом према бићу;
-Шта не мислиш?
-Шта је ништа?
-Шта нас може приближити томе ништа’?
Стрепња, уклето мировање које се налази у тајном савезу са ведрином и благошћу , стваралачке чежње, али у сталној окренутости ка смрти:Стрепња одузима моћ говора.
Суочен с ничим говор утихњује . Та одузетост показатељ је оног ништа…
Тања Личина је рођена 1985 . у Госпићу. Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а. Своје радове изложила је , до сада на преко 60 групних и 6 самосталних изложби.У току студија у САД у Пејзажној Архитектури, посвећује се развоју апстрактног цртежа и уља на платну кроз које испитује4 различите друштвене норме и концепте.
Тања се бави хуманитарним радом и оснивач је непрофитне невладине организације „Мој ред“, која је фокусирана на особе са посебним потребамау спорту и уметности.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept