Početna » “Out and About” – Немањићке задужбине као оличење светосавског трајања

„Out and About“ – Немањићке задужбине као оличење светосавског трајања

од Паланка данас
0 Коментар
У оквиру Еразмус + пројекта „Out and About“ – Developing functional knowledge through outdoor learning 19. јуна 2023. године реализована је амбијентална настава у околини Новог Пазара (Задужбине Немањића) са ученицима 4/2 ОШ „Олга Милошевић”.Наставу су припремиле и одржале њихова учитељица Слађана Вукосављевић и наставница историје Весна Митровић Пантић. Подршку су им пружили наставници Стефан Антонијевић, Јасмина Милићевић и Сања Милосављевић, који већ другу годину заредом учествују у активностима учења у различитим амбијентима са учитељицом и овим ученицима.
Повезујући садржаје из историје, географије, српског језика, верске наставе, ликовне културе и пројектне наставе ученици су проширивали своја знања, вежбали примену наученог на карти пратећи пут, уцртавајући научено на немој карти, истражујући и решавајући задатке у нашим најстаријим светињама Студеници, Ђурђевим ступовима, Цркви светих апостола Петра и Павла.
Да учење може бити забавно и лако поново смо доказали дајући им прилику да раде у пару и групи, али и да користе дигиталне вештине и проналазе потребно на својим телефонима и да уживају у провери наученог кроз kahoot квиз, proprofs квиз. Упознали су се са лепотама Новог Пазара и свим његовим различитостима које им је пружио. Своје утиске и задовољство могли су да поделе са свима на падлету направљеном за евалуацију.
Захваљујемо се нашим дивним домаћинима који су нам са посебним жаром пренели дух прошлих времена и визију великог Стефана Немање.
„Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу?“Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept