Početna » ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ НОВИ EXPO ВОЗОВИ Имаћемо НАЈМЛАЂУ ФЛОТУ У ЕВРОПИ

ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ НОВИ EXPO ВОЗОВИ Имаћемо НАЈМЛАЂУ ФЛОТУ У ЕВРОПИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је данас Протокол о разумевању и сарадњи са компанијом CRRC "Changchun Railway Vexicles Co Ltd" о набавци нових девет електромоторних возова.

од Паланка данас
0 Коментар

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Овај документ је у Влади Србије испред CRRC потписао је председник Управног одбора те компаније  Liuу Chanking.Весић је, након потписивања овог документа у Влади Србије, рекао да је набавка поменутих возова у циљу осавремењавања возног парка Србијавоза“ за потребе саобраћаја на будућој прузи Земун поље  Аеродром Никола Тесла“ – Национални стадион и повезивања центра Београда и околних насеља са специјализованом изложбом ЕКСПО 2027.

Он је објаснио да ће ови возови бити произведени у фабрици компаније CRRC“ (Changchun Railway Vehicles Co., Ltdу Кини и требало би да буду испоручени најкасније до 31. децембра 2026. године.

Према његовим речима, новим електромоторним возовима, који ће бити прилагођени свим стандардима ЕУпоказаће се један нови квалитет превоза у Београду.

Ресорно министарство је препознало да је CRRC једна од водећих светских компанија у производњи локомотива, кола, електромоторних и дизелмоторних гарнитура и других шинских возила како за кинеско, тако и за друга тржишта, те је желело да искористи то њихово велико искуство и у Србији, навео је министар.

Он је подвукао да је Србија спремна да искористи њихову велику експертизу у сектору саобраћаја и осигура адекватан пренос знања као подршку локалном развоју, укључујући унапређење железничког саобраћаја у Србији и пратеће индустрије.

У складу са тим, како је рекао, у претходном периоду одржан је низ састанака и реализоване су све припремне активности са представницима свих заинтересованих страна у вези са потписивањем поменутог протокола.

Ћанкинг је подвукао да је овај потписани документ још једна потврда тога да Србија и Кина активно спроводе иницијативу „Појас и пут“ и продубљују прагматичну сарадњу.

Он је исказао захвалност Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и компанији „Србијавоз“ на указаном поверењу, нагласивши да ће возови те компаније испуњавати све оперативне захтеве из уговора и да ће задовољити потребе изложбе ЕКСПО 2027 и служити људима из Србије и целог света.

Потписивању протокола присуствовали су и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Анита Димоски и вршилац дужности директора Србијавоза“ Иван Булајић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept