Početna » ОВЕ ГОДИНЕ УБИЈЕНО 27 ЖЕНА

ОВЕ ГОДИНЕ УБИЈЕНО 27 ЖЕНА

од Паланка данас
0 Коментар

Двадесетшестогодишња И.K, која је прекјуче пронађена у стану у улици Душана Поповића у Београду са траговима насилне смрти, представља 27. жртву убиства жена од почетка године.

Представнице удружења грађанки „ФемПлац“ подсећају да је пре само недељу дана супруг убио своју жену у Великој Плани, пуцњима из ватреног оружја, преноси Политика.

Четвртог дана октобра јавност у Србији била је шокирана чињеницом да је отац убио своју двогодишњу девојчицу, јер се са њеном мајком тужио око старатељства након развода.

Првог октобра син је убио мајку у Београду, а 20. септембра бивши супруг пресудио је жени након развода у Суботици.

Само дан раније, у Земуну је убијена још једна жена – такође од стране свог супруга. 27. августа у Аранђеловцу је мушкарац који је имао изречене хитне мере због насиља у породици, убио своју супругу, након чега је покушао самоубиство.

Јавност је током ове године највише била потресена чињеницом да је током јула убијено чак шест жена у породичном насиљу.

Серија фемицида почела је 3. јула, када је мушкарац убио своју невенчану супругу у околини Сомбора. Дванаестог дана јула у селу Станишић догодило се још једно убиство, чији је починилац супруг.

25. јула у Земуну је убијена још једна жена, за коју се установило да је ујна убици, а само два дана касније у селу Старчево близу Петровца на Млави жену је убио њен супруг.

Последњег дана јула, мушкарац је убио своју жену у Батајници, након чега се обесио. Петог јуна у дворишту породичне куће убијена је још једна жена, а 30. маја снају је ватреним оружјем убио свекар са којим је живела у заједничком домаћинству између Тутина и Новог Пазара. 2

4. маја подлегла је повредама жена коју је недељу дана раније супруг ранио ватреним оружјем у Kрагујевцу, а 13. маја догодила су се чак два фемицида – у Барајеву је мушкарац ножем заклао своју комшиницу, а у Панчеву је из аутоматског пиштоља мушкарац убио своју дугогодишњу партнерку.

Петог маја жену је убио мушкарац са којим је живела у заједничком домаћинству у Голупцу, а медији извештавају да му је она пре тога преписала своју имовину. Деветог априла у Чачку се догодило троструко убиство – син је убио мајку, оца и деду. 29. марта жену је убио комшија у Зајечару, којег је она више пута пријављивала полицији због злостављања.

25. марта мушкарац је избо ножем своју супругу, а том приликом је повредио и обе кћерке. Три дана раније син је убио своју мајку у Београду, а 21. марта још један син убио је своју мајку у Смедеревској Паланци. 16. марта син је убио своју мајку у Миријеву, а на Божић је мушкарац у Свилајнцу убио своју невенчану супругу ловачком пушком.

Трећег дана јануара у Прокупљу мушкарац је убио своју супругу.

Политика

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept