Početna » ОВО ЈЕ 7 ПРАВИЛА ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ НОВЦА Наши стари су их строго поштовали

ОВО ЈЕ 7 ПРАВИЛА ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ НОВЦА Наши стари су их строго поштовали

Према предању наши преци су се према новцу односили са већим поштовањем, а постојала су и разна веровања за која се сматрало да могу да увећају обиље.

Последњих година преправљени смо фенг шуи саветима о привлачењу новца. Ипак, то није новина, јер сваки народ има своје обичаје. Однос према новцу има директан утицај на ваше финансијско стање, сматрали су наши стари који новчаник никад нису држали празан и без обзира на укупно финансијско стање, увек су у прегради имали барем покоји новчић јер су веровали да се тако “привлачи” новац у кућу.
Људи у старим временима и наши преци имали су посебан однос према новцу. И тада је новац имао велику улогу у људским животима, али је више био средство за благостање породице, а не ствар похлепе.

Према предању наши преци су се према новцу односили са већим поштовањем, а постојала су и разна веровања за која се сматрало да могу да увећају обиље.

Неколико правила која су поштовали:
– Новац су чували у лепој кутији или новчанику који увек треба да буде уредан. Према новцу не би требало да се односимо са непоштовањем, односно не треба да буде разбацан, згужван, пресавијен.

– Новац треба лепо слагати, од мањег ка већем и обрнуто. Ивице од новчаница не треба да буду савијене и важно је да увек будете свесни тачне количине новца који поседујете тренутно.

– Веровало се да у новчанику или џепу треба држати срећан новчић који се никада не троши, већ се чува као амајлија за привлачење додатног новца. Тако су у прегради држали прву новчаницу коју су зарадили или новац који им је даровао неко кога су сматрали добрим човеком. Ту новчаницу или новчић су сматрали својеврсним талисманом финансијске сигурности.

– Не треба потрошити сав новац који сте добили тог дана, већ се верује да га треба оставити да преноћи код куће како би привукао још обиља.

– Новац се позајмљивао само преко дана. Веровало се да након заласка сунца новац уопште не треба дирати.

– Наши стари су новчиће стављали у углове куће који би требало да привуку благостање, а који се не смеју померати ни трошити.

– Домаћице су крпиле и најмању рупицу на џеповима јер су веровале да новац тако лакше цури из ваших руку. Да би у кући било што више новца, пазиле су да ни на једној кошуљи или капуту не недостаје дугме, а након што би помеле кућу или двориште, метлу су одлагале дршком према доле.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept