Početna » ОВО СУ ТАЧНИ ДАТУМИ: Ево када ће основци полагати пријемне испите

ОВО СУ ТАЧНИ ДАТУМИ: Ево када ће основци полагати пријемне испите

МИНИСТАРКА просвете Славица Ђукић Дејановић рекла је данас да су термини када ће бити одржани завршни испити за ученике основних школа 17, 18. и 19. јун наредне године.

од Паланка данас
0 Коментар

– Када је реч о завршним испитима за ученике основне школе, 17, 18. и 19. јун биће термини када ће се полагати првог дана матерњи језик, другог дана математика и трећег дана изабрани предмет – изјавила је Ђукић Дејановић.Како је навела, ученици ће овог децембра бирати трећи предмет између следећих – физика, хемија, историја, географија и биологија.

Према њеним речима, ученици имају право да свој избор промене, а пробне радње везане за тај тест биће у марту наредне године.

На основу Календара активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања, ученици осмог разреда имају рок од 1. до 29. децембра да се изјасне који ће предмет као трећи полагати на завршном испиту у јуну идуће године, као и на пробној малој матури која ће бити организована крајем марта.

Изјашњавање осмака за предмет који ће као трећи полагати биће могуће у основним школама или електронски на порталу Моја средња школа www.мојасредњаскола.гов.рс.

Како је објављено у календару уписа, ђаци ће од 22. до 26. јануара 2024. године моћи да провере да ли је њихово опредељење из ког предмета ће радити трећи тест на пробној малој матури тачно евидентирано (електронским путем и непосредно у школи), а 29. и 30. јануара у матичним школама у периоду од 8.00 до 15.00 часова моћи ће да уложе приговор уколико је дошло до грешке.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept