Početna » ПАЛАНАЧКА ФИРМА ”NEW PEN” СЕ НАШЛА У КАТАЛОГУ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

ПАЛАНАЧКА ФИРМА ”NEW PEN“ СЕ НАШЛА У КАТАЛОГУ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Привредна комора Србије је у оквиру кампање подршке социјалном предузетништву припремила каталог социјалних предузећа и њихових производа. Циљ је промоција овог вида предузетништва које је усмерено на запошљавање и економско оснаживање маргинализованих група поручују из Привредне коморе Србије.

Међу девет одабраних је и New Pen из Смедеревске Паланке, који производи графитне оловке и бојице уместо од дрвета од рециклираног новинског папира. Циљ објављивања каталога је промоција овог вида предузетништва које је усмерено на запошљавање и економско оснаживање маргинализованих група поручују из Привредне коморе Србије.

Додаје се да су у каталогу представљена предузећа из различитих грана привреде па се тако међу представљеним производима могу наћи ракија, џем, производи од текстила- торбе, одећа и играчке, а сарадњу је могуће остварити и кроз подршку издавању часопису „ Лице улице“.

„Куповином ових производа и услуга компаније директно доприносе друштвено одговорном пословању које постаје све важније у сарадњи са инвеститорима, купцима, добављачима и другим заинтересованим странама. Истовремено, кроз овај вид сарадње компаније доприносе и реализацији Циљева одрживог развоја, a нарочито циљева SDG-8 Достојанствен рад и економски раст, SDG-1 Свет без сиромаштва и SDG-10 смањење неједнакости“, објашњава Павић.

У Србији тренутно послује око 500 социјалних предузећа, а приоритет је да се тај број повећа, што  омогућава и новоусвојени правни оквир. Центар за програме подршке привреди и ММСПД ће пружати техничку помоћ онима који буду желели да стекну статус социјалног предузетништва приликом попуњавања Законом прописане неопходне документације (статут, извештаји) са циљем да они који су и пре доношења Закона пословали као социјално предузеће што лакше преброде поступак/процес неопходан за стицање статуса социјалног предузетништва.

Закон о социјалном предузетништву у Србији који је усвојен почетком године омогућава да социјална предузећа добију подршку без обзира да ли су регистровани као предузетници, привредно друштво или представници цивилног сектора који имају регистровану економску делатност.

ПРЕУЗМИТЕ КАТАЛОГ

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept