Početna » ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА УЧЕСНИК ПРОЈЕКТА ЗА ПРИМЕНУ ТЕХНИКА НЕНАСИЛНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ

ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА УЧЕСНИК ПРОЈЕКТА ЗА ПРИМЕНУ ТЕХНИКА НЕНАСИЛНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ

Паланачка Гимназија,учествује у пројекту”Научимо жирафећи језик!Обука младих за примену техника ненасилне комуникације и мирног решавања сукоба!”Пројекат спроводи Удружење “Свет речи”из Велике Плане уз подршку Министарства туризма и омладине и Екуменске иницијативе жена.Циљ пројекта је обука вршњакчких тимова за примену техника асертивне-ненасилне комуникације тзв. “ Жирафећег језика”,као и подизање свести о важности толеранције,разумевања,једнакости и поштовања различитости,мотивисање да покретањем креативних активности постану активни промотери здравог и безбедног окружења у својој средини.
Вербално,психичко и физичко насиље,засновано на моћи и контроли чине континуум који може довести до катастрофалних исхода.Велики број младих и не зна други језик осим насилног.
Учимо језик ненасилне,аверзивне комуникације”Жирафећи језик”,мењамо поглед на свет и оснажимо сваку особу да га савлада.
Повећајмо емпатију,подстакнимо њен развој,покушајмо да разумемо поступке и понашање других
Тим Паланачке гимназије у овом пројекту чине:Милена Миливојевић IV2 Андрија Дрљача III2 и Бојана Ђорђевић,професорка.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept