Početna » ПАЛАНЧАНИН МИЛКО СТОЈКОВИЋ ОБЈАВИО КЊИГУ „НЕ ГАСИ МИ ВИДЕЛЦЕ“

ПАЛАНЧАНИН МИЛКО СТОЈКОВИЋ ОБЈАВИО КЊИГУ „НЕ ГАСИ МИ ВИДЕЛЦЕ“

Паланачки писац Милко Стојковић, члан Књижевног клуба 21, је објавио нову књигу под називом ”Не гаси ми виделце”.

Тим поводом Милко је ртекао:
Стигла књига на призренско-тимочком дијалекту. Захваљујем Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ Власотинце, Општинској библиотеци „Сестре Стојановић“ Црна Трава, рецензентима Власти Ценић и Саши Станковић, али и свим мојим читаоцима који су ми највећа подршка.
Када се угаси реч као да се угасио један живот, као да згасне звездица. Остане само тамна мрља која се храни другим речима око себе, прождире их. Ако се много речи затре приче нам остају без боје, без мириса, безукусне, а то нагриза људску душу.
На место згаслих речи долазе нове, круте, суровије, хладније, речи чија је лековитост занемарљива и безначајна. Мноштво изгубљених речи неће прогутати појединца али могу заувек прогутати, много је таквих примера, цео један народ.
А речи нису само пуко споразумевање, оне су и љубав, нежност, загрљај, утеха, лек. Ово моје писаније, мада понекад и болно, је управо жеља да се сачува та реч и њена боја којом сам по рођењу задојен у оним мојим брдима, изворима и прагом кућним, али као мелем.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept