Početna » ПАЛАНЧАНКА ИВАНА ЂУРИЋ ОСВОЈИЛА БРОНЗАНУ МЕДАЉУ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ!

ПАЛАНЧАНКА ИВАНА ЂУРИЋ ОСВОЈИЛА БРОНЗАНУ МЕДАЉУ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ!

Женско бацање копља је тренутно једна од најјачих дисциплина у српској атлетици. Имали смо чак три представнице на недавно одржаном Првенству Европе у Риму, од којих је Адриана Вилагош заслужила сребрну медаљу.Зато је на Првенству Србије у Краљеву „шлагер“ дисциплина била управо бацање копља. За Паланчане важна због Иване Ђурић, учеснице поменутог Европског шампионата у главном граду Италије.

Изузетно занимљиво надметање и победа Адриане Вилагош са 60,46 метара. Друга је била искусна Марија Вученовић, финалсткиња Првенства Европе, са 59,48 метара, док је Ивана Ђурић била трећа.

Паланчанка је освојила бронзану медаљу врло добрим хицем од 54,35 метара, оствареним у последњој шестој серији. То је резултат на нивоу најбољих овогодишњих атлетичарке Црвене звезде (лични рекорд 55,65 м).

Са тим резултатом Ивана би у већини европских земаља била прва на националном шампионату, али у конкуренцији са вансеријском Вилагош и прекаљеном Вученовић, треће место је реално.

Ипак, за Ивану Ђурић ради време, тек је у првој сениорској сезони, и ако овако наставио брзо ће, надамо се, бити на граници од 60 метара.

Спорт 026You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept