Početna » ПИЈАН СЕ ВРАЋАО, ПРЕТИО И УДАРАО ЖЕНУ, А ИМАО ЗАБРАНУ ПРИЛАСКА

ПИЈАН СЕ ВРАЋАО, ПРЕТИО И УДАРАО ЖЕНУ, А ИМАО ЗАБРАНУ ПРИЛАСКА

од Паланка данас
0 Коментар

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, према осумњиченом С. Д. (50) одређен је притвор у трајању од 30 дана. Њему се ставља на терет да је у алкохолисаном стању, у породичној кући у Смедереву, својој супрузи упутио најпре вербалне претње, потом и више удараца ногом у пределу тела.Током исте ноћи на предлог дежурног јавног тужиоца изречене су хитне мере забране приласка жртви насиља и привременог удаљења из стана, да би се он након тога, прекршивши ове мере, у два наврата, у раним јутарњим сатима и око поднева, враћао на место догађаја, упутивши јој озбиљне претње, задајући јој ударце затвореним и отвореним шакама у пределу главе, да би се потом удаљавао у непознатом правцу.

Након што је пронађен приведен у просторије полицијске управе утврђено и присутво алкохола у организму од 2,20 промила, а по налогу јавног тужиоца је против осумњиченог најпре спроведен прекршајни поступак због кршења хитних мера, којим је осуђен на казну затвора у трајању од 15 дана. Након што је издржао изречену санкцију осумњиченоме је одређено и задржавање од 48 часова, а потом и притвор.

На овај начин осумњичени је непрекидно лишен слободе почев од 9.12.2023. године, као дана критичног догађаја, што представља добар пример ефикасне примене Закона о спречавању насиља у породици који је донет 2016. године и Законика о кривичног поступка, као и ефикасног рада и сарадње јавног тужилаштва, полиције и прекршајног суда, наводи се у данашњем саопштењу ОЈТ у Смедереву.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept