Početna » ПИЈАН ВРЕЂАО И ПСОВАО ПРИЛИКОМ САСЛУШАЊА, ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ КАЗНУ ЗАТВОРА

ПИЈАН ВРЕЂАО И ПСОВАО ПРИЛИКОМ САСЛУШАЊА, ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ КАЗНУ ЗАТВОРА

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против A.M. (38 годинa) због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање, кривично дело  тешка телесна повреда и два кривична дела неовлашћено држање опојних дрога.Оптуженоме су ставља на терет да је дана 26.04. и 13.07.2023. године неовлашћено, у мањој количини и за сопствену употребу, држао супстанце које се налазе на листи Правилника о устврђивању списка психоактивних контролисаних супстанци, и то опојну дрогу канабис нето тежине 0,31 грам и опојну дрогу хашиш-смола канабиса нето тежине 0,49 грама.

Оправдано се сумња и да је А.М. дана 06.08.2023. године у вечерњим сатима у Мраморку оштећеноме, са којим је у његовој кући конзумирао алкохол, најпре задао један ударац пивском флашом у пределу главе, од којег ударца је оштећени пао, након чега му је задао више удараца рукама и ногама у пределуглаве и тела, наневши му критичном приликом тешке телесне повреде у виду прелома левог слепоочно-теменог дела крова лобање, прелома јагодичне кости са дислокацијом, прелома горњовиличне кости, као и бројне лаке телесне повреде у пределу главе и тела.

Најзад, дана 30.08.2023. године оптужени је у просторијама тужилаштва, приликом саслушања у својству осумњиченог, н дрским и безобзирним понашањем значајније угрозио спокојство грађана и теже реметио јавни ред и мир на тај начин што је у алкохолисаном стању најпре у канцеларији дактилобироа почео да виче и псује, па је након што је особље тужилаштва покушало да га смири изашао на ходник и нставио са увредама и псовкама, у присуству запослених и станака, да би напокон самоиницијативно напустио просторије тужилаштва.

Након догађаја од 30.08.2023. године према А.М. је одређен притвор, која мера траје и у тренутку подношења оптужног предлога, којим је предложено и да се притвор продужи, а у току истраге је утврђено да је приликом наведеног догађаја имао 1,70 промила алкохола у организму.

Тужилаштво је оптужним актом предложило да суд оптуженог огласи кривима и осуди на казну затвора, наводи се у данашњем саопштењу ОЈТ у Смедереву.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept