Početna » ПИО фонд неће радити од 1. до 6. маја, исплата пензија почиње 7. маја

ПИО фонд неће радити од 1. до 6. маја, исплата пензија почиње 7. маја

од Паланка данас
0 Коментар

Према календару исплата пензија, који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) исплата пензија за мај почеће 7. маја, а све пензије ће бити исплаћене до 13. маја.Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) објавио је нови календар исплата пензија за мај, према којем ће исплате за април бити померене због предстојећих празника.

Разлог за ову промену у календару исплата су шест везаних нерадних дана, односно празника, који нас очекују почетком маја. У складу са тим, померили су се рокови за исплату пензија.

Пензије за запослене биће исплаћиване од 10. до 13. маја, док ће пензије за категорију самосталних делатности бити исплаћене 7. маја. Пензије за пољопривреднике, као и војне пензије, биће исплаћене 8. маја. За март су пензије биле исплаћиване од 10. априла, преко текућих рачуна, а 11. априла на кућне адресе и на шалтерима пошта.

Грађани пензионери су позвани да се придржавају овог новог распореда исплата и да буду стрпљиви с обзиром на промене у календару исплата због празничних дана.

ПИО фонд ће редовно обавештавати пензионере о свим детаљима везаним за исплату пензија, како би се избегле евентуалне нејасноће и неспоразуми.

Пензионери се подсећају да ће се исплате вршити у складу са наведеним датумима и да није потребно да долазе у филијале ПИО фонда пре тих датума.

Грађани се могу додатно информисати о исплатама путем сајта ПИО фонда или путем контакт центра, где ће добити све потребне информације везане за исплату пензија.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept