Početna » ПЛАНИРАНА ИЗГРАДЊА ДЕСТИЛЕРИЈЕ У КРЊЕВУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ВИНА И РАКИЈЕ

ПЛАНИРАНА ИЗГРАДЊА ДЕСТИЛЕРИЈЕ У КРЊЕВУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ВИНА И РАКИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Одељење за урбанизам и грађевину, имовинско-правне и комунално-стамбене послове Општинске управе општине Велика Плана огласило је јавну презентацију урбанистичког пројекта за изградњу објекта за пријем и прераду грожђа и воћа и производњу вина и ракије Крњеву. Пројекат за изградњу урадио је “А3 Архитектс студио“ до.о. Инђија, пословна јединица Београд, а подносилац захтева је „ТИРНТАУР“ д.о.о. Крњево.

Објекат је кружног облика, димензије у основи 49,2 метара, са унутрашњим отвореним атријумом ширине 34,6 метара. Планирано је да најнижи, подрумски део објекта буде искоришћен за потребе пријема воћа и грожђа, њихову прераду и ферментацију, мацерацију вина и дестилацију комине, као и финализацију готових производа, сазревање ракија и вина у бурадима, сазревање флашираног вина. Ту би био и магацин готових производа, односно регално складиште посебно за вино, а посебно за ракију

Изградња производног, складишног и управног објекта дестилерије је планирана на полјопривредном землјишту у приватном власништву, а пројекат се ради на основу параметара Просторног плана општине Велика Плана, односно на основу издате Информације о локацији, наводи се у пројектној документацији.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept