Početna » „ПЛАШИ СЕ ЗЛА ОД ОНОГА KОМЕ ЧИНИШ ДОБРО“ – ТРИ НАЧИНА ДА ПРЕПОЗНАТЕ ЛОШЕ НАМЕРЕ KОД БЛИЖЊИХ

„ПЛАШИ СЕ ЗЛА ОД ОНОГА KОМЕ ЧИНИШ ДОБРО“ – ТРИ НАЧИНА ДА ПРЕПОЗНАТЕ ЛОШЕ НАМЕРЕ KОД БЛИЖЊИХ

Један од главних људских порока и оно о чему људи стално говоре јесте – издаја. Издаја је свеприсутна, налази се свуда око нас и не постоји особа која се није суочила са њом, као издајник или као особа која је издата.

од Паланка данас
0 Коментар

Издајници су врло лукаве и мудре личности и тешко је познати ко је заиста искрен пријатељ, а ко ће нас издати. Постоје три пословице које вам доносимо данас, а које могу да вам помогну да препознате издају или да се макар припремите на њу.

1. „Бој се зла од онога коме чиниш добро“. Шта нам ово говори? Нису сви издајници гласни и очигледни. Понекад су особе склоне издаји тиха и мирна створења, каткад им је потребна и наша помоћ и чине се као мањи од маковог зрна.

Међутим, ако бисмо анализирали особу схватили бисмо да је њено главно обележје потпуни недостатак саосећања и милости према људима око ње. Овакви људи не знају да се носе са емоцијама, ни својим, а ни туђим. Уколико осете туђу тугу, немир, патњу или бол то им ствара нервозу.

Они се напросто плаше емоција, па од њих зато, као одговор на ваше саосећање и искрено исказане емоције, ви добијете потпуну равнодушност и незаинтересованост за све. Ако сретнете овакву особу знајте да имате проблема са издајником. Наравно, како стара изрека каже „вјеруј човјеку, али и провјери“, а ми предлажемо да будете опрезни.

2. „Самоћа је добар пријатељ, јер не видите ни добро ни зло у људима“. Издајници су људи који су често велики нарциси. Једноставно, њихов карактер је такав – себични су и имају врло високо самопоштовање и мишљење о себи.

Они су сигурни да се цели свет треба вртити око њих. Презиру сваког чије се мишљење разликује од њиховог. Ако познајете овакве људе, ако се они налазе у вашем окружењу било би добро да размислите пре одлуке да им поверите своје тајне.

Нарциси су опседнути својим личним интересима и успесима и ваш живот их не занима нарочито. Чак и ако понекад покажу интересовање за ваш проблем, ако погледате мало пажљивије, схватићете да је у питању јефтина представа.

3. „Kо своје тајне чува за себе, увијек је свој господар“. Особа која је склона издаји биће у стању да вас изневери у сваком тренутку. На такве људе се никад не можете ослонити.

Најбоље од свега би било да их избегавате, јер данас вам је пријатељ, а сутра ћете већ добити нож у леђа. Једна од ствари по којој можете да препознате овакав тип особе јесте бескрајна прича и немогућност чувања тајни. Али потпуно је бесмислено да се надмећете са оваквим људима, они вас никад неће схватити.

Извор: инфпулт.инфо

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept