Početna » ПО ЗАХТЕВУ НЕ МАЊЕ ОД 20.000 ЕВРА Расписан позив за изградњу објеката за подизање матичних засада

ПО ЗАХТЕВУ НЕ МАЊЕ ОД 20.000 ЕВРА Расписан позив за изградњу објеката за подизање матичних засада

Први позив за подношење захтева ради одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у имовину пољопривредних газдинстава у изградњу и опремање објеката, као и подизање вишегодишњих производних и матичних засада, у оквиру ИПАРД III програма расписан је данас, објавило је Министарство пољопривреде и навело да се захтеви могу подносити од данас до 24. маја.

од Паланка данас
0 Коментар

Новац по овом конкурсу се може добити за изградњу објеката, подизање новог или обнављање постојећег вишегодишњег производног засада воћа, садног материјала воћа, набавку опреме, изградњу објеката, односно инвестиција у подизање вишегодишњих производних и матичних засада.Обухваћени су сектори млека, меса, воћа, поврћа, житарица и индустријског биља, грожђа, јаја и рибарства.

Када је реч о средствима, опредељено је 4,80 милијарди динара а висина подстицаја износи од 60 одсто до 75 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник, произвођач сертификованих органских производа, да ли се пољопривредно газдинство налази у планинском подручју или је инвестиција везана за управљање отпадом и отпадним водама, као и производњу и складиштење енергије из обновљивих извора

По једном захтеву може се добити најмање 20.000 евра а највише милион евра.

Заинтересовани више детаља могу наћи на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и интернет страници Управе за аграрна плаћања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept