Početna » ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ

ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ

ПРИЈАВА за пензионерске картице почиње сутра, а најстарији ће за њих моћи да се пријаве на сајту Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) или у филијалама Фонда ПИО.

од Паланка данас
0 Коментар

Картице ће најстаријима омогућити попусте при куповини и плаћању услуга, а како је раније најављено, њихово коришћење почеће од октобра.

Линк за пријаву на сајту ће бити активан од сутра.

Такође, Фонд ПИО ће, у среду у подне, на Тргу Републике промовисати пријаву за пензионерску картицу, а заинтересовани пензионери ће и на самој промоцији моћи да се пријаве за издавање картице. Довољно је да код себе имају личну карту.Пријава ће се радити електронски, а само пријављивање, како наводе у Фонду ПИО, траје до два минута.

Пензионерима ће на располагању бити и брошуре са основним информацијама о новим пензионерским картицама, а представници Фонда ће им дати све додатне информације о начину коришћења картице и погодностима које ће моћи да остваре.

Промоцији ће сутра присуствовати и директор Фонда ПИО Реља Огњеновић.

Иначе, право да добију картице имаће сви који су на платном списку Фонда ПИО, дакле корисници пензија, али и накнада као што су она за негу и помоћ другог лица, телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију.

Пензионерска картица ће моћи да се преузме лично, преко законског заступника или пуномоћника и користиће се уз важећи лични идентификациони документ.

Фирме, јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће се укључити у овај пројекат обезбедиће могућност бенефита по основу бодова, а бодове ће имаоцима картице обрачунавати Фонд ПИО по свакој реализованој потрошњи за коју су добили фискални рачун.

У Министарству финансија је речено да би корисници приликом плаћања роба и услуга требало да касиру покажу пензионерску картицу и да тако добијају бодове које касније могу да искористе за остваривање додатних погодности.

За утрошених 500 динара на овај начин, добија се један бод, а бодови се касније могу искористити за остваривање додатних погодности, при чему се месечно по картици може добити највише онолико бодова колико износи просечна пензија у Србији.
НовостиPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept